Alkoholbehandling – for hele familiens skyld

02 juni 2020 Astrid Pedersen

Er du gift eller samboende med en alkoholiker – og føler du efterhånden at livets elastik er strakt til bristepunktet? Så er der til alt held hjælp at hente på et misbrugscenter.

Få hjælp til din misbrugsramte familie mens tid er

Et misbrug går ikke over af sig selv. Derfor er det vigtigt at du tager affære nu, og ikke udskyder dine handlinger. Det kan godt være fristende at tænke at alting bliver bedre i morgen, når han eller hun er ædru. Men inderst inde ved du godt at dagens brandert blot vil blive afløst af morgendagens – og så sidder du i den samme suppedas.

Har du og din alkoholiserede kæreste eller ægtefælle oven i købet børn i husstanden, er det ekstra og særlig vigtigt at du skrider til handling nu. Som den ansvarlige voksne er det din opgave at beskytte de mindreårige hjemmeboende børn – og det før du ikke ved at pålægge dem en adfærd som sætter mor eller far i stand til at fortsætte sit misbrug. Snarere tvært imod. Børnene vil vokse op i en dysfunktionel familie, præget af skyld og skam, og vil tage arrene på sjælen med sig langt ind i deres voksenliv.

Der er mange undersøgelser som peger på en sammenhæng mellem det at vokse op i et misbrugsramt hjem og så det selv at udvikle et afhængigheds betinget misbrug. Samtidig vil børnene få problemer med tilliden til andre mennesker, og med at indgå i tætte forhold. Dette er en situation som de færreste – for ikke at sige ingen – forældre ønsker for deres børn. Derfor er det vigtigt at den misbrugsramte forælder kommer i behandling, og at resten af familien får hjælp til at klare skærene.

På Behandlingscenter Stien kan du og dine børn blive tilbud et sideløbende familieforløb mens din kæreste eller ægtefælle gennemgår en decideret misbrugsbehandling. Du kan læse mere på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ 

Flere Nyheder