Angst symptomer kan til forveksling ligne stress symptomer

By:

Det kan være så svært at stille en korrekt diagnose, når man har at gøre med psykiske problemer.

Den slags ser man tit ske i lægeverden, specielt herhjemme med hospitalsvæsenet, hvor der er så lang ventetid, og skal man først blive en del af psykiatrien, hvis det skulle komme så langt, så har det lange ventetider – og man kan føle sig kastet rundt i systemet.

Alene det at få tid hos en psykolog til at blive udredt, hvad det reelt er galt med en, kan tage op til flere måneder, før der er plads til en.

I mellemtiden er tingene kun blevet værre for en, fordi man i flere måneder måske kan ignorere de signaler, som kroppen og sindet forsøger at sende en om, at der er noget galt.

Det er jo hovedet, som den er gal med, og når samme instans skal forsøge at “skanne” sig selv, når den er ødelagt, så prøver den at give skylden på ting udefra, for det kan da ikke være en selv, den er gal med inderst inde.

Kunne man bare lægge et åbent benbrud frem i overført betydning, så var det lige til at sige, hvad der var galt, hvordan det skal løses, og hvor lang healingprocessen varer.

Sådan er det jo desværre ikke med psyken, og specielt ikke, når nogle symptomer, der umiddelbart kan se ens ud, peger i forskellige retninger, selvom det kan føles som om, at der er overlap.

Som eksempel kan, som vi skriver i overskriften, symptomer på angst minde en hel del om symptomer på stress i både fysisk og psykisk forstand.

Det drejer sig om besvær med vejtrækning, øget hjerterytme, svedeture, rastløshed, svært ved at sove, tankemylder og meget mere.

Der kan være små nuancer at spore, men for den ramte er det virkelig svært at stille en entydig diagnose, derfor er det vigtigt, at man – hurtigst muligt – får dette afklaret af professionelle.