Bliv klogere på fordelene ved termisk sprøjtning

29 december 2020 Silje Hansen

Hvis du til daglig arbejder et sted, hvor pumper og diverse maskinanlæg er en vigtig del af driften, så skal du kende til termisk sprøjtning. Det er en metode, som kan være relevant i stort set alle de tilfælde, hvor maskindele, kan være ekstra udsatte for korrosion. Men lad os tage det fra en start. 

Fordelene ved termisk sprøjtning 

Når maskindele er særligt udsatte og sensitive overfor korrosion, kan holdbarheden svækkes med tiden. Heldigvis findes der termisk sprøjtning, som er med til at forlænge levetiden af diverse maskindele. Det betyder også, at du ikke nær så ofte behøver at have hovedpine over, hvornår en del helt står af eller skal repareres.

Rent faktisk kan du forlænge levetiden af visse dele helt op til 5 gange. Der er altså ekstra god grund til at vælge denne løsning, når du har en maskindel, som måske snart skal udskiftes eller repareres. 

Hvordan foregår termisk sprøjtning? 

Termisk sprøjtning er noget, der kræver professionel hjælp. Det foregår nemlig ved, at metalpulver opvarmes, for at det efterfølgende kan sprøjtes på det element, der skal repareres. Det kan være alt fra lejepasninger, aksler, pumpedele, slidskinner, valser og mange andre former for maskindele. 

Hvem kan hjælpe dig med termisk sprøjtning? 

Når du skal have udført en termisk sprøjtning, findes der firmaer, som er særligt specialiserede i disse opgaver. Der er derfor alle gode grunde til, at du undersøger dine muligheder, så du kommer i bedst mulige hænder. Du vil nok også opleve, hvordan du kan komme til at bruge det samme firma igen og igen, når først du opdager, hvor effektiv metoden er. 

Før du beslutter dig for, hvem der skal hjælpe med opgaven, kan du indhente forskellige tilbud på, hvad en termisk sprøjtning vil koste dig. Så har du en bedre mulighed for at sammenligne priserne fra firmaerne. 

Flere Nyheder