Det flotte og holdbare trægulv

By:

Et trægulv er i manges øjne den smukkeste løsning, når det kommer til gulve. Træ er et naturprodukt, det er varmt og levende, og så patinerer det så flot.

Et harmonisk og velbehandlet trægulv kan stå kønt og harmonisk i mange år. Det er hyggeligt, og så danner det et samlende underlag for rummets look.

Hvordan skal et trægulv behandles?

Der er selvfølgelig delte meninger om, hvilken finish et trægulv skal have. Men uanset hvilken du vælger, så bør gulvet behandles grundigt, inden det får den afsluttende finish.

Er gulvet meget medtaget af tidens tand, eller er det i sin tid blevet behandlet med en kraftig fernis, så vil det være nødvendigt med en afhøvling, inden du kan fortsætte behandlingen. Efter afhøvlingen vil det naturlige skridt være, at gulvet får en afslibning og til sidst den endelige finish.

Det kan være i form af olie, lak eller lud. Om du vælger den ene eller den anden efterbehandling er dels et spørgsmål om holdbarhed og dels en smagssag.

Gør det selv eller hyr en fagmand

Hvis du har mod på det, og har en vis styrke og fornemmelse for arbejdet, så kan du godt selv ordne dine gulve. Er du den mindste smule i tvivl, så bør du få en fagmand til at gøre det. Det er ikke nemt at renovere trægulve, så resultatet bliver tilfredsstillende.

Kontakt for eksempel et firma som http://jigulvservice.dk/, og lad dem overtage hele processen. Så er dit trægulv i de bedste hænder. Så behøver du ikke at gøre andet end at rydde rummet og beslutte, hvilken finish gulvet skal have. Her får du i øvrigt god vejledning af fagmanden.

Uanset om du vælger at kaste dig ud i opgaven selv, eller du hyrer en professionel til at gøre det, så kan du efterfølgende glæde dig over at have et både smukt, naturligt og holdbart trægulv.

Posted in: gulvafslibning