Indret din have med et spejlbassin

By:

Der er ikke noget så fascinerende som vand. Det er et eventyrligt element, uanset hvilken form det kommer i. Vand er dragende, og det giver ro. Mange har en form for vand i haven. Det kan være som et guldfiskebassin, som en dam med åkander, som en lille bæk eller hvad, der nu kan være plads til i haven.

En anden smuk måde at have vand i haven på er med et spejlbassin.

Hvad er et spejlbassin?

Et spejlbassin er et meget lavt bassin. Hensigten med at have sådan et bassin er primært at nyde refleksionerne i bassinet. Det vil sige, at du i den blanke vandoverflade kan se solens, himlens og planternes spejlbilleder i vandet. Det billede vil konstant ændre sig, for det afhænger af, hvordan solen står på himlen, hvor meget lys der er, og om der er vind, som kan skabe krusninger på vandoverfladens.

På den måde får du en ekstra dimension til din have.

Hvordan kan et spejlbassin se ud?

Et spejlbassin kan se ud på mange måder. Det kan have forskellige geometriske former eller en mere organisk form. Det kan have forskellige størrelser. Lige fra det lille, som kan være på størrelse med et fuglebad og til det helt store, som ses ved moderne byggerier rundt omkring.

De fleste spejlbassiner til havebrug vil have en størrelse der imellem. Det skal have en vis størrelse for at have den ønskede effekt, men det skal også passe godt til havens proportioner.

Det kan placeres enten centralt i haven eller i et smukt hjørne, hvor det kan give særlig god mening at spejle omgivelserne. Find det perfekte spot i haven at placere et spejlbassin. Det vil give dig nogle helt enestående synsoplevelser, som konstant er under forandring. Naturens foranderlige og forunderlige billedbog kan du dermed få adgang til på en ny måde.

Posted in: græskant